6 Eylül 2009 Pazar

Dosya Saklama,açma ve farklı formatta kayıt etme işlemleri.



Open: Önceden hazırlanmış bir çizimi ekranımıza görüntülemek için kullanılan komuttur.Sadece Autocad ile ilgili bir komut değil,kullandığımız bütün programlarda önceden hazırlanmış dosyaları çağırmak için kullanılan standart bir komuttur.Bu komut aşağıdaki 3 yol ile kullanılabilir.

STANDART ARAÇ ÇUBUĞU FİLE MENÜSÜ KISA YOL TUŞU KOMUT SATIRI
Open CTRL+O Open



Yukarıdaki işlemlerden herhangi birisini yaptıktan sonra,ekrana SELECT FİLE adında bir pencere belirecektir.Bu pencere yardımıyla açmak istediğimiz çizimi seçerek ekranımıza getirebiliriz.Bu pencerede açmak istediğimiz çizimler üzerinde geçiş yaptığımızda preview yani ön izleme yardımıyla resimlerin izlendiğini görebiliriz,böylece açmak istediğimiz resimleri kolayca seçebiliriz.....




Save: Aktif olan veya üzerinde değişiklik yaptığımız çizimleri disk veya Hard Diske kayıt etmek için kullanılan standart bir komuttur. Bu komutuda 3 yol ile çalıştırmamız mümkündür..






STANDART ARAÇ ÇUBUĞU FİLE MENÜSÜ KISA YOL TUŞU KOMUT SATIRI
Save CTRL+S Save

Komutu aktif hale getirdikten sonra açılan pencerede çizimi hangi isimle nereye kayıt etmek istediğimiz sorulur.İşlemleri isteğimize göre gerçekleştirmeliyiz. Eğer çizimi ilk defa kayıt etmiyor isek bu pencere ekrana gelmeyecek, direkt olarak önceden belirttiğimiz konuma çizimi kayıt edecektir.



Export: Hazırladığımız çizimleri değişik uzantılarda kayıt etmek için kullanılan komuttur.

FİLE MENÜSÜ KOMUT SATIRI

Export Export




Boyutları büyük olan dosyalar ile çalışırken , çalışma hızını artırmak ve daha kolay bir çizim yapabilmek için kullanılan komutlardır.Bu komutlar kullanıldığında ekrana sadece kısmi çizim alanı getirilir.Kullanılan komutlar 2 tanedir,bunlar:

PARTIALOPEN: Kısmi kayıt dosyasını açma komutu.

PARTIALOAD: Kısmi yükleme komutu. Bu komutların çalışma şekli komut satırına yazılarak gerçekleşmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder