6 Eylül 2009 Pazar

Autocad Yol takip ettirerek tasarım

Hiç sözü uzatmadan direk olarak konuya girelim
1-)İlk olarak basit bir circle çizerek işe başlaya biliriz.
ŞEKİL-A
2-)´´View´´ Toolbarsını açarak Şekil-A ile gösterilen butona tıklayıp ´´isaometric´´ görünüme geçin.
3-)´´İsometric´´ görünüme geçtiğimizde ´´UCS´´ ikonumuz ŞEKİL-B ile gösterildiği biçimde ´´Z´´ekseni yukarı doğru bir hal alacaktır.Şimdi küçük bir hamle ile ´´UCS´´ikonumuzu 90 derece Çevireceğiz.
ŞEKİL-B
4-)´´UCS´´ Toolbarsımızı açıyoruz ve ´´X Axis...´´ butonuna tıklayarak ´´UCS´´ ikonumuzu 90 derece çeviriyoruz. ( Buton´a tıkladıktan sonra komut satırında karşımıza çıkacak olan ´´Specify rotation angle about X axis <90>:´´Dialoğuna Enter yaparak onay vermemiz gerekmektedir söz gelimi ´´Specify rotation angle about X axis <90>: 30´´ yaparsak ´´UCS´´ ikonumuz 30 derece dönecektir.)Artık ´´Y´´ eksenimiz yukarı bakmaktadır (ŞEKİL-D)
ŞEKİL-D
5-)ŞEKİL-E ile belirtilen butona tıklayarak ´´UCS´´ ikonumuzu dairemizin tam ortasına yerleştiriyoruz
ŞEKİL-E
6-)Artık objemizin izlediği yolu belirlememiz gerekiyor ´´DRAW´´ Menüsünden ´´SPLINE´´ butonuna tıklayarak 0,0 koordinatları başlangıç olmak üzere yolumuzu çizmeye başlıyoruz. ŞEKİL-F
ŞEKİL-F
7-)Şimdi işimizi bitirmek için son bir işlemimiz daha var ´´EXTRUDE´´
´´SOLIDS´´ Toolbarsını açıp ´´EXTRUDE´´ komutuna tıklıyoruz ve dairemizi seçiyoruz sağtıklıyoruz ve komt satırına ´´P´´ yazıp enter yapıyoruz ve yolumuzu seçiyoruz. ´´ŞEKİL-G´´
ŞEKİL-G
Sonuç aşağıdaki gibi olmalıdır.
Örnekleri çoğaltmak mümkündür siz daire yerine yıldız çizerseniz elde edeceğiniz sonuç yukarıda gösterildiği şekilde olacaktır.
Arkadaşlar Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder