8 Eylül 2009 Salı

Windows 7’ye Terfi Etmek İçin 7 Neden


Düzeli takip ettiğim bloglardan www.bildirgec.orgWindows 7’den uzak durmak için 7 sebep” isimli bir yazı yayınlamış. Microsoft® ürünlerinden uzak durmak konusunda sayısız makale yazıldı. Bu yazılardan bazıları bizim bloğumuzda da yayınlandı. Ancak Bildirgeç’in bu yazısına katıldığımı söyleyemeyeceğim.

Fig.1

Bildiğiniz gibi Microsoft® Windows 7(TM)’nin bir ön sürümünü sitesinde yayınladı ve Mart 2010’a kadar ücretsiz kullanıma açtı. Satışa çıkan sürümlerini de 120 gün süre ile kayıt ettirmeden kullanabileceğiz. Elbette bu bir denem süresi ya da kayıt işlemi için bir esneklik olarak algılanmalı. 4 ay boyunca ücretsiz kullanım olarak algılamak yanlış olur. Parantezimizi burada kapatıp yazımıza devam edelim;

Kendi bilgisayarımda 2 aydan beri Windows 7 kullanıyorum. Kullandığım bir ön sürüm olmasına karşın henüz hiç çökme yaşamadım. İşte bugüne kadar kullandığım en iyi Windows(TM) demek için 7 sebep:

1) Taskbar: Muhteşem bir görev yönetici çubuk var ve işleri gerçekten çok hızlandırıyor. Kullanmaya alıştığınız zaman bırakamayacaksınız.

Fig.2

2) Kararlılık: Yüklediğim günden beri en ufak bir yavaşlama yok. Bundan önceki en iyi sürüm olan XP’de yükleme üzerinden günler geçtikçe sistem yavaşlamaya başlardı. Şu an bu yavaşlamadan eser yok.

3) Hız: Aynı anda kaç yazılım çalıştırdığınız önemli değil. Sistem en ufak bir şekilde yavaşlamıyor. Yazılımlar çok hızlı açılıyor ve kilitlenmiyor. Bellek yönetimi mükemmel.

4) Sürücüler: Neredeyse yeryüzünde satılan tüm ürünlerin sürücüleri destekleniyor. Windows 7’nin içinde MKV dosyaları bile kabuktan destekleniyor. Yani CODEC ve ya sürücü ile değil. Taktığınız her aygıt hemen tanınıyor.

5) Kolaylık: Windows 7, önceki sürümlerdeki tüm mantıksızlıklardan arındırılmış. Örneğin bilgisayarı kapatmak için “Shut down” butonun bastığınızda “ne yapmak istiyorsunuz” şeklinde ikinci bir pencere çıkmıyor. Başlangıç menüsündeki arama kısmı hemen hemen herşeye ulaşımınız sağlıyor. Uygun yerlere yerleştirilmiş butonlar ile masa üstüne, en çok kullanılan programlara çabucak erişebiliyorsunuz. Görev çubuğundaki simgelere yaklaştığınızda uygun ve çabuk erişilebilir ön görünümler alıyorsunuz.

6) Estetik: Pek bir işlev taşımasa da sürekli kullandığınız ekranınızda modern görünümlü bir işletim sistemi görmek hoşunuza gidecektir. Seçeceğiniz oldukça zengin tema ve arka plan resmi var. Arka plan resmi değişken olabiliyor. Renkler ve semboller oldukça şık ve ergonomik.

7) Zengin aksesuarlar: Windows 7 ile gelen küçük programcıkların sayısı oldukça fazla ve çoğu da iyi iş görüyor. “Windows Write” basit yazı işleriniz rahatlıkla götürebilecek nitelikte. “Paint” iyice geliştirilmiş. Komut konsolu eski adı ile DOS ekranı tam bir yönetici destek aracı haline gelmiş. Hesap makinesi normal, bilimsel, programcı ve istatistik modları ile zenginleştirilmiş. El yazısı ile matematik formülleri girebildiğiniz bir programcık var ki, tablet PC üzerinde ve öğrencilerin elinde müthiş faydalı bir eser olacaktır.

Kurcalamak bedava. Lütfen indirin, kurun, kullanın ve kendi kararınız kendiniz verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder