10 Eylül 2009 Perşembe

Proje Yönetimi: AutoCAD Projelerinizi Bir Arada Tutun.

Proje Yönetimi: AutoCAD Projelerinizi Bir Arada Tutun.

project_management

Projeleriniz ile ilgili en büyük dert, bir projenin birden çok çizimden oluşmasıdır. Bazı çizim ofisleri altlıklar da (XREF) ( http://www.autocadgunlugu.com/e-kitap-5-xref/ ) kullanıyorlar. İyi ve düzenli çalışılan projelerde dizinler de ayrı ayrı yapılanıp, yıllara ve projelere göre çizimler disklerde dosyalanıyor.

Bu tip projelerde çizimleri başka ofislere göndermek ayrı bir dert; bunu e-transmit ( http://www.autocadgunlugu.com/projelerinizi-paketleyin-ve-gonderin-e-transmit/ ) konusunda işlemiştik. Ancak ofis içerisinde de başka bir dert bizi bekliyor: XREF çizimlerinin nerede durdukları. Örneğin antet olarak kullandığınız bir XREF’i her proje dizinine kopyalamak pratik bir yaklaşım olmadığı gibi doğru de değil. Peki, çözüm ne?

Çözüm PROJECTNAME değişkeninde. Önce proje isminize karar veriyorsunuz. Sonra komut satırından PROJECTNAME yazıp ENTER tuşuna basıyorsunuz. Sonrada kararlaştırdığınız proje ismini girip komutu tamamlıyorsunuz.


Fig.1

Peki, bu komutla proje ismini AutoCAD’e bildirdik de ne oldu? Gerçekte daha önce AutoCAD seçenekleri penceresinde “PRJ1” isimli projemizde kullanmak istediğimiz XREF çizimlerinin dizinlerini tanıtmamız gerekiyor. OPTIONS komutunda “Files” başlığı altında bu ayara ulaşabilirsiniz (Şekil 2).


Fig.2

Bu bölümde istediğiniz kadar proje ismi ve istediğiniz kadar dizin ekleyebilirsiniz. Ofisinizin çalışma pratiğine en uygun ayarları yapmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder